fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vedete
video-|-premierul-citu,-despre-problema-migrantilor-din-timisoara:-‘nu-am-avut-din-partea-domnui-primar-nicio-cerere’

Ultimele Stiri

VIDEO | Premierul Cîţu, despre problema migranţilor din Timişoara: ‘Nu am avut din partea domnui primar nicio cerere’


Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Timişoara, că în problema migranţilor este vorba despre siguranţa românilor şi a cetăţenilor care vin în România, dar şi că au fost alocate toate resursele necesare pentru a gestiona această problemă cât mai bine. Cîţu a adăugat că nu a primit vreo cerere din partea primarului din Timişoara de a suplimenta resursele în acest oraş.

”Nu este vorba de a ajuta un oraş, ci de a asigura siguranţa cetăţenilor din România şi a cetăţenilor care vin în România şi rămân aici. Toate resursele sunt alocate, vorbim aici de forţe de ordine ale Ministerului de Interne, avem la Politia de Frontieră, sunt resurse alocate pentru azil aici, dacă este nevoie suntem gata să alocăm mai multe resurse”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că au fost alocate toate resursele pentru gestionarea problemei migranţilor şi că nu a primit o cerere din partea primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, de a suplimenta aceste resurse.

”Nu am avut, din partea domnui primar nicio cerere în această direcţie, dar ştiu că toate eforturile, la forţe de ordine, la azil, toate resursele au fost alocate. Dacă e nevoie, ne implicăm mai mult. Nu este vorba numai de Timişoara, ci şi de imaginea României în lume, de respectarea drepturilor cetăţenilor români, siguranţa cetăţenilor români, a tuturor celor care sunt în România”, a declarat Florin Cîţu.

În 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după un scandal între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara.

Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord şi alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate.

În 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a ucis un migrant pe o stradă din apropierea Gării de Nord din Timişoara.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că 98 la sută dintre migranţii identificaţi în Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România şi că că suspectul în crima dintre migranţi comisă la Timişoara a fost dat în urmărire internaţională şi este în vizor pentru a fi reţinut.

S-ar putea sa iti mai placa

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 05:20 Actualizat: 15/06/2021 00:05 Sursa foto: Agerpres – Reuters Joe Biden a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles că Ucraina...

Ultimele Stiri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:40 Actualizat: 15/06/2021 00:02 Sursa foto: Europa FM Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA,...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:20 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte un răspuns clar, “da” sau “nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden cu...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:00 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Sursa foto: impact.ro Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend...

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 8

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 7