fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vedete
dacian-ciolos-ataca-opozitia:-ciolacu-ma-convinge-ca-ticalosia-ramane-o-valoare-si-in-noul-psd

Ultimele Stiri

Dacian Cioloș atacă opoziția: Ciolacu mă convinge că ticăloşia rămâne o valoare şi în noul PSD

RFI Romania


Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat că avea impresia că după Liviu Dragnea, PSD va scăpa de hoţie, cât şi de ticăloşie, însă Marcel Ciolacu momentan îl convinge că cel puţin ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD. Reacţia vine în contextul disputei între ministrul Cristian Ghinea şi liderul social-democraţilor în legătură cu PNRR.

  • „Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa şi de hoţie, dar şi de ticăloşie. Domnul Ciolacu deocamdată mă convinge că cel puţin ticăloşia rămâne o valoare şi în ”noul” PSD. Pentru că altfel nu pot să interpretez de ce a lansat ideea că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României a fost respins de către Comisia Europeană.
  • Ultima dată am vorbit cu preşedinta Comisiei Europene despre planurile naţionale de redresare şi rezilienţă şi despre procedurile de evaluare şi aprobare săptămâna aceasta, luni. Şi mi-e clar că abordarea Comisiei Europene nu va fi una de evaluator care bifează căsuţe verificând nişte documente, ci de partener cu fiecare stat membru, pentru a ne asigura împreună că banii aceştia pe care-i împrumutăm la nivel european sunt investiţi cu cap. Inclusiv în România.
  • Nu trebuie să mă creadă pe mine, dar măcar să citească ce zice azi Comsia, care spune că nici vorbă de vreo respingere şi că solicitările de clarificări fac parte din procesul normal de negociere cu statele membre. Presupunând că vrea binele României şi e de bună credinţă, dacă domnul Ciolacu ar avea o minimă înţelegere a procedurilor europene, nu ar fi aruncat public cu gogoşi.
  • Din păcate, PSD şi alţi politicieni, dintre care unii deveniţi irelevanţi după alegerile din 2020, distribuie ştiri false fără discernământ cu privire la o temă extrem de importantă pentru viitorul dezvoltării ţării. Mulţi dintre ei sunt obişnuiţi probabil cu perioada în care aşteptau lecţii şi liste cu măsuri de făcut de la Bruxelles şi pare că au rămas împietriti în acea perioadă.
  • Dacă ar fi înţeles nevoia României de a investi cu cap 29 de miliarde de euro până în 2026, cei de la PSD ar fi venit cu propuneri de proiecte în zecile de consultări publice pe domenii pe care ministrul Cristian Ghinea le-a făcut în ultimele luni. Evident că nu există în acest plan vreo contribuţie de la domnul Ciolacu şi PSD, pentru că nu au dorit să participe. Fie pentru că nu-i interesează, fie pentru că nu înţeleg niciun proiect care nu le aduce vreun comision.
  • Cristian Ghinea mi-a fost coleg şi în Guvern în 2016, şi în Parlamentul European până anul acesta, a participat inclusiv la elaborarea cadrului european al fondului de redresare şi rezilienţă şi cunoaşte bine mediul instituţional european. Chiar dacă acum trebuie să lucreze cu multe departamente din unele ministere politizate şi deprofesionalizate inclusiv şi mai ales de guvernele PSD, sunt convins că-şi va duce treaba la bun sfârşit”, a scris Dacian Cioloş vineri pe Facebook.

Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor, precizează CE după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR.

Ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea i-a propus liderului PSD Marcel Ciolacu, după obiecţiile Comisiei Europene faţă de PNRR şi după criticile dure ale liderului social-democrat, ca, dacă Planul nu va fi aprobat, el să demisioneze de la minister, iar dacă va fi aprobat, cel care demisionează să fie Marcel Ciolacu, care să se retragă de la conducerea partidului, termernul fiind 30 septembrie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a răspuns ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi a afirmat că „Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligenţa sa, dar i-a zăpăcit pe toţi cu tâmpeniile sale”. Ciolacu l-a numit pe Ghinea „un dezastru” şi un „un ministru zero”.

S-ar putea sa iti mai placa

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:20 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte un răspuns clar, “da” sau “nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden cu...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:00 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Sursa foto: impact.ro Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend...

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 8

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 7

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 00:34 Sursa foto: NEWS.RO Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că o companie germană va produce în următorii șase ani baterii...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 00:23 Sursa foto: Rador Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski subliniază luni voinţa Kievului de a adera la NATO, în pofida unor reticenţe ale...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 00:16 Sursa foto: salvamont neamț Salvamont Neamț a emis o avertizare după ce unul din turnurile Ocolașului Mare s-a prabusit. Din fericire...