fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vedete
primaria-sectorului-1-risca-executarea-silita-pentru-ca-nu-a-platit-facturile-romprest.-armand:-„contractul-nu-exista”

Politica

Primăria Sectorului 1 riscă executarea silită pentru că nu a plătit facturile Romprest. Armand: „Contractul nu există”

  • Primarul Sectorului 1 este în conflict cu operatorul de salubritate Romprest
  • Clotilde Armand nu vrea să plătească sumele cerute de Romprest
  • Clotilde Armand spune că sumele sunt prea mari, tarifele sunt supraevaluate
  • Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1
  • Clotilde Armand: Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 nu mai ia sfârșit. Clotilde Armand a pierdut teren în disputa cu Romprest. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a respins cererea primarului de a institui stare de alertă în cel mai bogat sector al Capitalei.

Clotilde Armand trebuie să mai dea niște bani operatorului de salubritate. E singura soluție găsită. Primăria Sectorului 1 va achita, parțial sau total, datoriile firmei de salubritate Romprest către sortatori pentru a putea fi procesat gunoiul . Romprest a punctat în instanță – a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executarea silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea.

Pe seară, Clotilde Armand a mai lansat o acuzație – „Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. nu există! Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere” – a scris primarul pe Facebook. Și a anunțat că va contesta executarea silită.

„În acest moment, autoritățile de mediu nu consideră că situația e atât de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui stare de urgență sau măsuri speciale”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Operatorul de salubritate nu îi plătește pe sortatori, noi am propus o soluție de cesiune de creanțe, Romprest a refuzat. Primăria, cu domnul prefect am găsit o soluție în care nu avem nevoie de romprest și vom debloca situația”, a explicat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Între timp, consilierul județean PSD care a jignit-o pe Clotilde Armand a aflat că va fi dat afară din partid și riscă o amendă de până la 8.000 de lei. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după mesajul pe care l-a postat Ioan Micu pe Facebook. A scris că, dacă se întâmpla în Franța ceea ce se întâmplă în Sectorul 1 al Capitalei, primarul Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”.

A doua zi s-a scuzat – „Regret, eram într-o dispoziție… băusem două, trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”.

„Regret, eu sunt mai sarcastic, îmi pare rău pentru situația creată. Am fost sunat de conducerea partidului, de cei de la Vrancea, m-au mustrat. Regret, eram într-o dispoziție. Băusem două, trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”, a spus Ioan Micu, consilier județean PSD Vrancea.

S-ar putea sa iti mai placa

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 05:20 Actualizat: 15/06/2021 00:05 Sursa foto: Agerpres – Reuters Joe Biden a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles că Ucraina...

Ultimele Stiri

Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care operează piaţa, a avertizat luni Paolo...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:40 Actualizat: 15/06/2021 00:02 Sursa foto: Europa FM Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA,...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:20 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doreşte un răspuns clar, “da” sau “nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden cu...

Ultimele Stiri

Publicat: 15/06/2021 04:00 Actualizat: 15/06/2021 00:01 Sursa foto: impact.ro Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend...

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 8

International

Please enable JS and disable any ad blocker Post Views: 7

Copyright © 2020 SuperNews. All rights reserved to the authors and contribuitors & Third Party Rss publishers